Sportsbetting

De flesta som har kommit i kontakt med spel sedan tidigare känner säkert igen begreppet  betting som är egentligen en typ av vadslagning. Att betta innebär att man som spelare försöker förutse ett resultat som man sedan bettar på. Det går att betta på många saker, men det vanligaste är att spelare bettar på resultat inom olika sporter. Hur mycket man vinner beror på vilket odds bettet hade när man satsade.

De senaste årtiondena har spel på odds ökat betydligt och det beror på att det har dykt upp fler valmöjligheter till betting för spelarna. Detta tack vare att internet och att allt fler spelsajter ser dagens ljus. Sportsbetting kan numera göras dygnet runt och på årets alla dagar! Läs vidare för mer information om bland annat sportsbettin!

Sportsbetting och strategierFotbollsplan med boll

Inom sportsbetting finns det egentligen inget givet spelsystem som spelare kan följa. Däremot kan man istället använda sig av olika typer av spelstrategier för att öka sina vinstchanser något. Ett sätt är att exempelvis ta del av olika typer av bonusar som spelsajterna erbjuder sina spelare.

Dessutom kan en fördel vara att ha många spelkonton och man bettar där oddset är bäst helt enkelt. Detta eftersom det går att jämföra oddsen mellan spelsajterna. Det gör att risken av förluster minskar, men framför allt att man hela tiden får det bästa möjliga oddset på sin sportsbetting.

Vad börjar man med?

Först och främst gäller det att se till att följa sin spelbudget och att man har registrerat sig på en eller flera spelsajter. Dessutom kan det vara en stor fördel att koll på sitt spel och ha en bokföring över alla sina bett. Dels för att ha koll på sin ekonomi, men också på hur oddsen har sett ut.

Något som också är viktigt, är att spelare har kunskaper och information inom den sport man ska betta på. Att ha information om hur tidigare matcher har varit och hur spelarnas/lagens spelform, underlättar och avgör om ett odds är bra eller inte.

Spelformer

När man har kommit så långt och det är dags att börja betta, gäller det att välja vilken spelform man ska satsa på. Det finns nämligen många former att välja mellan, vilket kan göra det lite svårare. Speciellt om man är nybörjare som ska betta för första gången. Några av de vanligaste spelformerna är:

1X2 -1X2 är absolut den spelformen som är den vanligaste och kan även kallas för matchvinnare hos vissa spelsajter. Det gäller för spelaren att försöka förutspå vilket slutresultat det kommer att bli i matchen. Vilket innebär att man bettar på det lag som spelaren tror ska vinna eller om det blir oavgjort.

Över/Under – Denna typ av spelform går ut på att betta på antalet mål det kommer att bli i matchen. Inom fotboll är det vanligaste värdet på att det blir antingen över/under 2,5 mål. Har spelaren bettat på över och slutresultatet i matchen blir 3 eller fler mål, vinner man. Spelar man däremot på under och matchen slutar på 2 mål eller färre, vinner man. Det vanligaste värdet inom hockey är på 5,5 mål.

Resultat -Resultat spelformen är precis som det låter och det gäller att sia om det rätta resultatet som matchen slutar med.

Vinnare – Denna typ av spelform är den vanligaste inom långtidsspel och innebär att spelaren ska förutspå hur en fotbollsliga eller liknade kommer att sluta. Alltså vilket lag som vinner hela ligan och bettar sedan på det.

Sportsbetting online

Att betta på sport online har blivit allt vanliga bland spelare, mycket tack vare att tillgängligheten är så stor. Man kan när som helst surfa in på sin/sina spelsajter och betta på ett odds som lockar. Detta kan spelaren göra från sin dator, mobil eller surfplattan. Vilket gör att man vill betta, kan man göra det på tåget hem från jobb eller vid poolen på semestern, så länge man har tillgång till internet förstås.

Är man nybörjare och inte betta för kan det vara svårt att hitta spelsajter, därför kan det vara all idé att surfa in på sådana sajter som recenserar spelsajter. Vilket gör att man får ett lite hum vad det är för typ av spelsajt och om den passar sitt spelbehov eller inte.

Betting på sport i historien

Os ringar

De flest känner säkert till att betting eller som det har kallats genom århundraden – vadslagning och har gjort redan på de gamla grekernas tid. Grekerna började med betting redan när det första olympiska spelet arrangerades. Det grekiska folket spelade på sina favoritatleter.

Romaren fortsatte denna typ av vadslagning och då inom gladiatorspelen. Gladiatorspelen sägs vara föregångaren till dagens boxning, MMA och brottning. Bettingen fortsatte sedan genom historian och då i samband med hästkapplöpningar och så är det än i dag. Det första organiserade travloppet arrangerades under 1800-talet i USA och Frankrike, för att nämna några länder. Travet och fotboll är det som man bettar mest på i dagsläget.

Betting i Sverige

I Sverige börjades att få fart när Stryktipset lanserades för spelarna under 1934 och bakom lanseringen var det statliga Svenska Spel. Spelarna skulle så betta på tretton fotbollsmatcher om det skulle bli en etta, kryss eller tvåa.

År 1969 börjades Tipsextra sändas och Stryktipset blev sammankopplat med ligamatcher i England. Förr var det väldigt vanligt att fotbollsintresserad satt med sin stryktipskupong och följer hur det gick i de olika matcherna. Det kom ett pling varje gång det var ett nytt resultat och spelaren kunde kontrollera sin kupong om man hade betta rätt eller fel.

Sedan när internet kom under 1990-talet, då började olika spelsajter dyka upp och gav spelarna möjligheten att betta hemifrån istället. Detta istället för att gå till en spelbutik och lämna in sin spelkupong som man tidigare var tvungen att göra. Sedan dess har spelsajterna spridit sig om en löpeld och numera kan spelare välja och vraka mellan sajter som erbjuder sportsbetting.